Linnuliha retseptid

Kanakintsušašlõkk 

Lia Virkus, 11. juuni 2013, 07:44
KanakintsušašlõkkFoto: Jaan Heinmaa
Mahlase ja maitsva grillroa saad kanakintsudest, millelt on eemaldatud nahk ja kondid. Paku liha kõrvale värsket salatit ning suurepärane suvelõuna ongi olemas. Et vardad kaunimad välja näeksid, lüki lihatükkide vahele virsikusektoreid. Soovi korral lisa marinaadi hulka ka apelsinimahla ja riivitud koort.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 3–5 tundi maitsestumiseks + grillimisaeg

Koostisosad
600 g Kanakintsuliha (kondita)
3 tk Virsik
MARINAAD
1 dl Õli
0.5 dl Õunaäädikas
2 küünt Küüslauk
1 tk Apelsin (soovi korral)
Sool
Must pipar
Suhkur

Valmistamine
Pane puitvardad pooleks tunniks vette likku. Tükelda kontidest ja nahast puhastatud kintsuliha. Sega marinaadiks kokku õli, äädikas, purustatud küüslauk, sool, suhkur ja pipar. Soovi korral lisa ka apelsinilt riivitud koor ja viljast pressitud mahl. Vala marinaad lihale, sega läbi ning lase seista jahedas kohas 3–5 tundi (või ka üleöö). Lõika virsikud sektoriteks ja lüki vaheldumisi lihatükkidega varrastele. Grilli, kuni liha on küps, ja naudi kohe.