Kiudainerikkad toidud

Aedoad röstitud sepikuga 

Tiina Lebane, 10. juuni 2013, 10:47
Aedoad röstitud sepikugaFoto: Jaan Heinmaa
Lihtsuses peitub ilu ja maitse! Suvisel saagirikkal ajal valmista see võrratult maitsev roog kindlasti värsketest ubadest. Kui kasutad sügavkülmutatud ube, piisab vaid ubade keeva veega „ehmatamisest”.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Aedoad (kollased või rohelised)
1 dl Vesi
4 kuni 5 viilu Sepik
0.5 dl Oliiviõli
0.5 dl Riivjuust (soovitavalt parmesan) v. muu kõva juust
MAITSESTAMISEKS
Küüslaugupipar
Sool
0.5 tl Basiilik (kuivatatud)

Valmistamine
Tükelda oad parajateks juppideks ja keeda väheses vees paar minutit, kuni oad on poolpehmed ja mõnusalt naksuvad, seejärel nõruta. Samal ajal rösti ahjus või rösteris sepikuviilud ja lõika need väikesteks tükkideks.
Tõsta kaussi kokku oad, sepikutükid, oliiviõli, sool, küüslaugupipar ja basiilik. Sega läbi, raputa üle riivitud juustuga ja söö kohe.