Kiudainerikkad toidud

Mahlane kamavaht 

Angelica Udeküll, 7. juuni 2013, 15:05
Mahlane kamavahtFoto: Daisy Lappard
Serveeri kamavahtu traditsiooniliselt piimaga või näiteks vanillikastmega. Lisa roa hulka ka värskeid marju.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 4 tundi tahenemiseks

Koostisosad
4 kuni 5 dl Vesi
3 dl Suvemarjad
2 sl Suhkur
1.5 dl Kamajahu
1 sl Vanillsuhkur

Valmistamine
1. Keeda veest, suhkrust ja marjadest mahl.
2. Püreesta marjad ja suru saadud mass läbi sõela.
3. Vala saadud mahl uuesti potti ja lase keema.
4. Lisa pidevalt segades kama ja vanillisuhkur. Keeda paar minutit, kuni segu on paksenenud.
5. Lase jahtuda ja seejärel vahusta kohevaks vahuks.
6. Serveeri koheselt või tõsta vaht kausikestes külma tahenema.
HEA TEADA!
Kamavahtu võid valmistada erinevatest kodumaistest marjadest tehtud mahla baasil. Küll võiksid marjad olla pigem intensiivse maitsega, et kamale konkurentsi pakkuda. Meie kasutasime vahu valmistamisel vaarikaid, tikreid ja karussõstraid ehk sõstikuid. Sügise tulekul tasub kindlasti proovida aga jõhvikatega!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee