Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 4 tundi tahenemiseks
Koostisosad
4 kuni 5 dl Vesi
3 dl Suvemarjad
2 sl Suhkur
1.5 dl Kamajahu
1 sl Vanillsuhkur
Valmistamine
1. Keeda veest, suhkrust ja marjadest mahl.
2. Püreesta marjad ja suru saadud mass läbi sõela.
3. Vala saadud mahl uuesti potti ja lase keema.
4. Lisa pidevalt segades kama ja vanillisuhkur. Keeda paar minutit, kuni segu on paksenenud.
5. Lase jahtuda ja seejärel vahusta kohevaks vahuks.
6. Serveeri koheselt või tõsta vaht kausikestes külma tahenema.
HEA TEADA!
Kamavahtu võid valmistada erinevatest kodumaistest marjadest tehtud mahla baasil. Küll võiksid marjad olla pigem intensiivse maitsega, et kamale konkurentsi pakkuda. Meie kasutasime vahu valmistamisel vaarikaid, tikreid ja karussõstraid ehk sõstikuid. Sügise tulekul tasub kindlasti proovida aga jõhvikatega!
Kommentaarid (0)