Apelsinimekiga rabarberikompottFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
7. juuni 2013, 06:59

Apelsinimekiga rabarberikompott

Jäätisele, pudrule või magustoitu sobib see kompott väga hästi. Lisa suhkrut maitse järgi, olenevalt sellest,
kui magusat kompotti eelistad. Kogus 1 liiter.

Koostisosad
600 g Rabarber
4 viilu Apelsin
7 dl Vesi
3 kuni 4 dl Suhkur

Valmistamine
Lõika rabarberid viiludeks. Pane purgi põhja apelsiniviil ja täida purk rabarberiviiludega. Raputa aeg-ajalt, et
rabarberid jääks tihkelt ja neid mahuks rohkem. Pane rabarberitele apelsiniviil. Mõõda suhkur ja vesi potti ning keeda u 10 minuti jooksul siirupiks. Kalla kuum siirup purki rabarberitele u 3/4 purgi kõrguseni, sest rabarberitest eraldub kuumutamisel samuti mahla. Pane suure kastruli põhja majapidamispaber või köögirätik. Tõsta purgid potti, kalla potti vesi. Kuumuta 10–15 min ja sulge.