Marineeritud tomati-seenesalatFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
28. mai 2013, 07:34

Marineeritud tomati-seenesalat

Serveeri salatit koos Rakvere LK Seakaelakarbonaadi lõikudega, millel lisandiks puravikud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Seened (kupatatud)
250 g Porgand
400 g Tomat (kooritud, konservist)
250 g Sibul
1 sl Meresool
1 sl Suhkur
1 dl Õli
2 suurt küünt Küüslauk
4 tera Must pipar
1 kaun Tšilli
2 sl Äädikas 30%
GRILL-LIHA
500 g Seakaelakarbonaadi lõigud puravikega

Valmistamine
Koori ja viiluta sibulad, küüslauk ja keedetud porgand. Tükelda jämedalt tomatid ja seened, väiksemad jäta terveks. Haki või viiluta tšilli. Kuumuta sibularattaid poti põhjas õlis mõni minut, lisa kõik ained peale äädika, lase keema ja jäta väiksel kuumusel aeg- ajalt segades 15–20 minutiks podisema. Lisa äädikas ja keeda veel 5 minutit. Pane talveks purki või jahuta ning paku kohe mahlase grill-liha kõrvale.