Lihatoidu retseptid

Sea välisfilee aasiapärases marinaadis 

Lia Virkus, 22. mai 2013, 12:39
Sea välisfilee aasiapärases marinaadis Jaan Heinmaa
Aasiapärases marinaadis sealiha jääb mahlane ja hea, kui seda üle ei küpsetata. Serveeri seda laimi-maitsevõiga, mis viib keele alla.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
700 g Sealiha (välisfilee või kaelakarbonaad)
MARINAAD
2 sl Sojakaste
Valge vein või
2 sl Sidrunimahl
2 sl Rapsiõli
1 tl Seesamiseemned
1 sl Ingver (hakitud)
1 vars Roheline sibul
1 küüs Küüslauk
1 tl Suhkur
0.25 tl Cayenne´i pipar
LAIMIVÕI
100 g Või (toasoe)
1 tk Laim (riivitud koor ja mahl)
1 sl Basiilik (hakitud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Purusta marinaadiained köögikombainis või minilõikuris. Määri lihatükid marinaadiga ja pane kaanega karpi, tõsta 4–12 tunniks külmkappi. Laimivõi tarvis riivi pestud laimilt koor, pressi välja mahl. Haki basiilik. Sega nimetatud ained võiga ning maitsesta soola-pipraga. Vormi segu küpsetuspaberi abil vorstikeseks, keera
paberi otsad kokku ja tõsta pakike tunniks sügavkülma. Grilli liha mõlemalt poolt küpseks. Aseta igale kuumale lihatükile viil maitsevõid ja naudi!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee