Sea välisfilee aasiapärases marinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
22. mai 2013, 12:39

Sea välisfilee aasiapärases marinaadis

Aasiapärases marinaadis sealiha jääb mahlane ja hea, kui seda üle ei küpsetata. Serveeri seda laimi-maitsevõiga, mis viib keele alla.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
700 g Sealiha (välisfilee või kaelakarbonaad)
MARINAAD
2 sl Sojakaste
Valge vein või
2 sl Sidrunimahl
2 sl Rapsiõli
1 tl Seesamiseemned
1 sl Ingver (hakitud)
1 vars Roheline sibul
1 küüs Küüslauk
1 tl Suhkur
0.25 tl Cayenne´i pipar
LAIMIVÕI
100 g Või (toasoe)
1 tk Laim (riivitud koor ja mahl)
1 sl Basiilik (hakitud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Purusta marinaadiained köögikombainis või minilõikuris. Määri lihatükid marinaadiga ja pane kaanega karpi, tõsta 4–12 tunniks külmkappi. Laimivõi tarvis riivi pestud laimilt koor, pressi välja mahl. Haki basiilik. Sega nimetatud ained võiga ning maitsesta soola-pipraga. Vormi segu küpsetuspaberi abil vorstikeseks, keera
paberi otsad kokku ja tõsta pakike tunniks sügavkülma. Grilli liha mõlemalt poolt küpseks. Aseta igale kuumale lihatükile viil maitsevõid ja naudi!