Sõbranna kihiline kapsasalatFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
9. mai 2013, 12:33

Sõbranna kihiline kapsasalat

Sain seda salatit maitsta oma sõbranna sünnipäeval. Tema ladus selle kihiti suurele vaagnale ja kaunistas kui tordi. See oli õhtu hitt. Aga seda saab teha ka kaussi, nagu mul pildil, ja nautida perega. Kaussi ladudes on seda mugavam külmkappi panna või külla kaasa võtta. Kes liha armastab, võib ühe kihi (suitsu)kana vahele lisada. Vajadust küll pole.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 2 tundi külmikus

Koostisosad
1 kg Valge peakapsas
0.5 tk Salatisibul
2 kuni 3 tk Õun
4 tk Muna (keedetud)
400 g Kodujuust
Sool
KASTE
2 dl Majonees
2 dl Hapukoor
1 kuni 2 dl Maitsestamata jogurt
1 kuni 2 tl Karripulber
Sool
Must pipar
KAUNISTAMISEKS
100 g Riivjuust
4 kuni 5 tk Redis
Aedtill

Valmistamine
Lõika kapsas peenteks ribadeks, puista peale veidi soola ja mulju mõni minut, kuni mahl tuleb välja. Sega kastmeks kokku majonees, hapukoor ja jogurt, maitsesta soola, pipra ja karriga. Lao salati alumiseks kihiks kapsas, siis pane õhuke kiht hakitud sibulat ja kiht kastet. Pane taas kapsakiht, siis kodujuust ja kaste. Taas kord kapsakiht, tükeldatud õunad ja kaste. Siis kapsakiht, hakitud munad ja kaste. Kata salat kilega ja pane 2–12 tunniks külmkappi, et kõik kihid kenasti kastmega läbi imbuksid ning maitsestuksid. Enne lauale toomist puista peale riivjuust. Kaunista redisesektorite ja tillioksakestega.