Lõhe tilli, tüümiani ja sidrunigaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
25. aprill 2013, 12:51

Lõhe tilli, tüümiani ja sidruniga

Ananassi- ja sidrunimahlas marineerunud kala on hõrk ja kerge. Serveeri värske salati või riisiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ külmikus 30 min + ahjus 10 min

Koostisosad
600 g Lõhefilee
2 dl Ananassimahl
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Sool
Valge pipar
4 vart Aedtill (noor)
4 oksa Tüümian (värske)
1 kuni 2 tk Sidrun

Valmistamine
Tükelda lõhefilee neljaks. Sega ananassi- ja sidrunimahl ja pane sellesse lõhetükid, nahapool üleval, vähemalt pooleks tunniks seisma. Tõsta siis õliga määritud fooliumile, nahapool all. Raputa peale soola ja pipart, lisa tilli ja tüümianioks ning õhukesed sidruniviilud. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.