Kiudainerikkad toidud

Kurgi-õuna-sellerismuuti 

Angelica Udeküll, 12. august 2013 01:09
Kurgi-õuna-sellerismuutiFoto: Daisy Lappard
Sõõm värskendavaid maitseid mõjub lausa salati eest. Või serveeri jooki hoopis külma supina. Lisa kas jääkuubikuid või purustatud jääd ning hakitud murulauku. Samuti võid sellise segu sisse lõigata kurgi-, tomati- ja rediseviile.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Kurk
1 tk Õun
2 vart Varsseller
1 peotäis Spinat
1 dl Maitsestamata jogurt
Must pipar

Valmistamine
1. Koori kurk ja lõika väiksemaks.
2. Koori õun, eemalda südamik ja lõika väiksemaks.
3. Lõika ka seller väiksemaks.
4. Aseta kõik komponendid kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks massiks.
5. Maitsesta kergelt musta pipraga ja serveeri koheselt.
SOOVITUS:
* Jogurti asemel võid lisada hoopis mahla, nt õuna- või viimarjamahla, sest need ei riku värvi ja on mõnusalt happelise maitsega.
* Serveeri koheselt, sest seistes võib jook hakata kihistuma ja vajab segamist.
* Maitse enne lisamist kurki, et see mõru ei oleks. Kurki tasub aga koorida põhjusel, et nii saad mahlakama ja pehmema maitsega tulemuse.