Soe salat idandatud teradegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
4. aprill 2013, 13:56

Soe juustusalat idandatud teradega

Tervislik salat sisaldab tervisepomme ehk paisutatud nisuterasid. Siin on ka kerget Ahja juustu, mis pannil mõnusalt sulab.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ maitsestumiseks 2 tundi + idandamiseks 24 tundi

Koostisosad
3 dl Nisuterad (idandatud)
250 g Kirsstomat
Ahja juust või
250 g Halloumi juust
1 väike pea Jääsalat
Rukola
MARINAAD
2 kuni 3 küünt Küüslauk
2 sl lehti Tüümian
0.75 dl Õli
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Must pipar
Sool

Valmistamine
Pane kõigepealt viljaterad rohke leige veega 12–16 tunniks likku. Vala siis vesi ära, pane seemned purki ja kata märjakskastetud marliga. Keera purgisuu allapoole ja lase nii veel vähemalt 12 tundi seista. Terad muutuvad pehmeks ja magusaks, kuid nähtavaid idusid veel ei teki. Poolita kirsstomatid ja lõika juust
u 0,5 cm viiludeks. Marinaadiks purusta küüslauguküüned. Sega kõik marinaadiained. Vala marinaad tomatitele ja juustule. Lase maitsestuda vähemalt 3 tundi või üle öö. Prae juust ja tomatid pannil õlis mitmes jaos nii, et pind värvub kuldseks. Vala marinaad idandatud teradele. Rebi salatilehed ja sega terade hulka. Tõsta salat taldrikutele või vaagnale, aseta pruunistatud tomatid ja juust salatile.