SidruniküpsisedFoto: Daisy Lappard
Gluteenivabad retseptid
4. aprill 2013, 07:25

Sidruniküpsised (jahuvabad)

Jahuvabad küpsised ei taha hästi koos püsida. Seega lase neil enne maha jahtuda ja alles siis tõsta plaadilt serveerimisalusele. Sellest kogusest saad küpsiseid 250 grammi.

Koostisosad
90 g Või
40 g Suhkur
1 tk Sidrun (värskelt riivitud koor)
90 g Riisijahu
40 g Mandlijahu
Sool

Valmistamine
1. Vahusta toasoe või suhkruga.
2. Riivi sidrun ja lisa võivahu hulka.
3. Sega omavahel riisi- ja mandlijahu ning sool ja sega taina hulka. Tõsta külma seisma.
4. Rulli tainas õhukeseks ja lõika meelepärasteks tükkideks.
5. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10–15 minutit.
HEA TEADA:
* Jälgi küpsiseid, et need kõrbema ei läheks – sidruniküpsiste maitse on sedavõrd õrn, et liiga pruuniks muutudes kaob pool nende võlust.
* Jahtunult on neil küpsistel ka parem maitse.