Ahjupannkook köögiviljadega
oma maitse-eelistustele ja sellele, mida parajasti kapis leidub. Kerge kõhutäide, mida jagub paljudele. Serveeri ahjusoojalt, soovi korral koos koorese kodujuustukastmega.
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
1 l Piim
4 tk Muna
5.5 dl Nisujahu
3 sl Õli
2 tk Porgand (riivitud)
1 dl Kaalikas (riivitud)
1 dl Pastinaak (riivitud)
0.5 dl Juurseller (riivitud)
0.5 dl Naeris (riivitud)
1 tk Mugulsibul (hakitud)
Petersell
Aedtill
Sool
Valmistamine
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Klopi munad piimaga lahti, lisa jahu ja sool ning lase tainal 15–30 minutit seista. Kuumuta riivitud köögivilju 5 minutit pannil õlis, et need jõuaksid pisut pehmeneda. Lisa siis köögiviljad tainasse, sega hulka värsked ürdid ja kalla segu ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 25–30 minutit.
Lõika tükkideks ja serveeri soojalt.
HEA TEADA!
Pastinaak ehk aed-moorputk on hea kiudainete ja kaaliumi allikas. Vitamiine ja mineraalaineid sisaldab pastinaak porgandistki rohkem. On suhkru- ja tärkliserikas. Maitseb hästi suppides, salatites, vormiroogades
ja hautistes nii röstituna kui küpsetatuna. Eeterlike õlide sisaldus annab viljale tugeva aroomi ja maitse.
Kommentaarid (0)