Juustuga üleküpsetatud peedi-kiluvormFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
15. märts 2013, 12:05

Juustuga üleküpsetatud peedi-kiluvorm

Vürtsikilust ja kartulist ahjuvorm on teada-tuntud hea asi. Lisades aga ka keedetud punapeeti, saad hoopis huvitavama vormiroa, milles magus maitse tasandab soolasust. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 min + 40 min ahjus

Koostisosad
1 karp Vürtsikilu Saare
3 tk Keedupeet (väike)
5 tk Kartul (keedetud)
2 tk Muna
1 dl Piim
Sool
Must pipar
1.5 dl Riivjuust

Valmistamine
Viiluta kartul ja peet õhukeselt. Lao võitatud ahjuvormi kiht kartulit, kiht peeti ja kiht kilu, siis uuesti kartulit, peeti ja kilu. Klopi munad kergelt lahti ja sega piimaga läbi. Lisa maitseks veidi soola ja pipart ning vala ühtlaselt vormile. Riputa üle juustuga ja küpseta eelkuumutatud 200-kraadises ahjus 35-40 minutit.