Gluteenivabad retseptid

Sushi-riis 

Triin Sander, 15. märts 2013, 10:59
Sushi-riisi on lihtne keeda, kui mõned nõksud on käe sees.

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g Sushi-riis
3 dl Külm vesi
6 sl Riisiäädikas
2 sl Kuum vesi
1 tl Mirin (soovi korral)
3 tl Suhkur
1 tl Sool

Valmistamine
1. Sega äädikas suhkru soola mirini ja kuuma veega, sega kuni suhkur on lahustunud. Maitse on õige, kui korraga on tunda nii soola, magusust kui ka hapet. Vajadusel lisa üht või teist komponenti juurde. 
2.Pese riis 3-4 külmas voolavas vees, kuni pesuvesi on selge. Jäta riis umbes 30ks minutiks vette likku.
3. Vala vesi riisilt, loputa veelkord läbi ja lisa umbes nii palju vett, et riis oleks sellega õrnalt kaetud. Lase keema tõusta ja keera kuumus kohe maha, hauta miinimumkuumusel umbes 8 minutit või kuni vesi on sisse imbunud ja tõsta tulelt. Lase kaane all seista veel umbes 15 minutit.
4. Hakka vähehaaval lisama riisile äädikat, samal ajal õrnalt segades, et riisiteri puruks ei sega. Kata niiske rätikuga ja jäta jahtuma.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee