Kana ja spinati panniroogFoto: Rene Riisalu
Kiudainerikkad toidud
7. märts 2013, 09:32

Kana ja spinati panniroog

Kevadiselt kerge kana-köögiviljaroog valmib üsna vähese ajaga. Spinatist kui hea karotinoidide, sealhulgas ka beetakaroteeni ja C-vitamiini allikast saab koos lahja kanafilee ja teiste köögiviljadega tervisliku roa.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Kanafilee
1 sl Õli
2 küünt Küüslauk
2 tk Paprika
2 tk Sibul
2 dl Kanapuljong
200 g Seened (näiteks šampinjon)
200 g Spinat
Sool
Must pipar
4 sl Parma juust (riivitud)
4 viilu Sai

Valmistamine
Koori ja haki küüslauguküüned ning kuumuta pannil õlis. Tõsta terved kanafileed pannile ja hauta koos küüslaukudega 5-7 minutit. Siis pööra ümber, hauta veel 5-7 minutit ehk kuni kanafilee on küps ja tõsta kõrvale. Samal ajal poolita paprikad, eemalda seemned ja viiluta paprikad. Koori ja viilita sibulad. Vala pannile kanapuljong. Lisa kuumale puljongile paprika, sibul ja viilutatud seened ning hauta 3-4 minutit. Lisa siis spinat, sega köögiviljadega läbi ja kuumuta paar minutit. Alanda kuumust, lõika kanafilee viiludeks, tõsta köögiviljadele ja sega kõik läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel raputa peale riivjuust ja kuival pannil röstitud saiakuubukud.