Riisipaberiga kanataskudFoto: Daisy Lappard
Gluteenivabad retseptid
20. veebruar 2013, 10:04

Riisipaberis kanataskud

Taskud võid küpsetamise asemel ka tasasel tulel friteerida või pannil praadida. Ja kui riisipaberit poest ei leia, võid sarnast toitu teha filotaina või kevadrullitainaga. Oluline, et ümbris oleks võimalikult õhuke, mistõttu ka tavaline lehttainas ei sobi.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 1 tund maitsestumiseks

Koostisosad
300 g Kanafilee
6 lehte Riisipaber
MARINAAD LIHALE
1 sl Riisiäädikas
0.5 tl Sool
0.25 tl Viie vürtsi segu
1 tl Suhkur
1 tl Ingveripulber
1 tl Seesamiõli
3 sl Sojakastem vajadusel gluteenivaba
TÄIDIS LIHALE
300 g Šampinjon
100 g Bambusvõrsed
5 tk Vesikastan
Koriandrilehed

Valmistamine
1. Lõika kana väikesteks kuubikuteks.
2. Sega marinaadi komponendid ja vala lihale. Jäta liha vähemalt tunniks ajaks maitsestuma.
3. Haki väiksemaks koriander, seened, bambusevõrsed ja vesikastan ning sega omavahel.
4. Sega juurde marineeritud kana.
5. Aja vesi keema, võta tulelt ära ja aseta riisilehed ükshaaval kuuma vette umbes minutiks likku. Veest välja võttes aseta riisipaber korraks külma vette.
6. Silu leotatud riisipaber laual laiali, aseta sellele täidis ja voldi taskuteks kokku.
7. Küpseta taskuid 200kraadises ahjus 10–15 minutit.