Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 tk Kala (terve, väike)
4 tk Seened
2 viilu Suitsupeekon
3 vart Roheline sibul
1 tl Ingver (hakitud)
2 sl Sojakaste
1 sl Riisiviin
1 sl Maapähkliõli
Valmistamine
1. Eemalda kalalt sisikond ja pea, loputa külma veel all ning kuivata majapidamispaberiga.
2. Haki seened ja viiluta sink ning prae pannil läbi.
3. Sega kastmeks õli, viin ja sojakaste ning haki peenelt kastmesse ingver.
4. Aseta auruti põhja küpsetuspaber ja sellele kala. Puista aurunõusse ka praetud seene-singisegu ja roheline sibul. Vala üle kastmega.
5. Auruta kala kuuma vee kohal (potis või vokipannil) kuni 15 minutit.
SOOVITUS:
* Eelista aurutamisel väikeseid kalu, sobivad näiteks merlang, ahven, aga ka beebiforell. Sõltuvalt kala suurusest kulub valmimisele 10–20 minutit.
* Riisiviina võid asendada kuiva šerriga, maapähkliõli aga maisiõliga.
Kommentaarid (0)