Tofu köögiviljadegaFoto: Daisy Lappard
Gluteenivabad retseptid
20. veebruar 2013, 09:48

Tofu köögiviljadega

Köögiviljadega sobib kokku nii maitsestamata kui ka näiteks ürtidega täiendatud tofu. Nii see roog valmibki.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 sl Õli
2 vart Roheline sibul
1 tk Suvikõrvits (väike)
1 tk Porgand (väike)
1 dl Köögiviljapuljong
200 g Tofu
2 sl Riisiäädikas
Must pipar
2 sl India pähkel
2 sl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine
1. Lõika porgand ja suvikõrvits peenikesteks ribadeks. Sibul lõika lühemateks juppideks.
2. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles köögiviljad.
3. Lõika tofu väiksemaks ja lisa pannile.
4. Vala juurde puljong, riisiäädikas ja sojakaste ning lase mõni minut küpseda.
5. Purusta pähklid väiksemaks ja lisa hautise sisse.
6. Sega läbi, maitsesta musta pipraga ja serveeri värske peterselliga.
SOOVITUS
* Kui sul on kodus riisiviina, võid äädika asemel ka seda lisada.
HEA TEADA!
India pähkleid kutsutakse ka kašupähkliteks.