Vahune hernesuppFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
18. veebruar 2013, 08:32

Vahune hernesupp

Külmutatud hernestest saab suurepärase supi, vahukoor annab sellele veel pehmuse ja kohevuse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g (2 pakki) Herned (külmutatud)
0.8 l Puljong (liha- või köögivilja)
Sool
1 küüs Küüslauk (soovi korral)
0.5 dl Šerri (kuiv)
1 dl Rõõsk koor 35%-line
PEALE
4 viilu Peekon
Hernevõrsed

Valmistamine
Keeda herneid ja purustatud küüslauguküünt puljongis 20 minutit. Püreeri, pane tagasi pliidile ja lase keema. Vahusta koor. Prae peekon pannil krõbedaks. Tõsta pott tulelt, lisa šerri, vajadusel maitsesta soolaga. Sega vahukoor supisse vahetult enne serveerimist. Tõsta peale krõbedad peekoniviilud. Kaunista hernevõrsete, tüümiani või muuga.
VAATA LISANDI RETSEPTI:
Juustu-tüümianitäidsega sai