Linnuliha-köögiviljahautis toorjuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
14. veebruar 2013, 10:36

Kalkuni-köögiviljahautis toorjuustuga

Kreemises juustukastmes köögiviljad sobivad ühtviisi hästi nii kana- kui kalkunifileega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Kalkunifilee või
2 tk Kanafilee
500 g Kaalikas
500 g Kartul
4 tk Porgand
1 tk Porrulauk
2 sl Õli
4 dl Köögiviljapuljong
200 g Toorjuust (ürtidega)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Koori kaalikas, kartulid ja porgandid ning lõika kuubikuteks. Puhasta ja viiluta porru. Lõika kalkunifilee 1,5-2 cm suurusteks tükkideks, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta poti põhjas 1 sl õli, pruunista seal liha ja tõsta kõrvale. Lisa potti 1 sl õli ja tükeldatud köögiviljad, kuumuta need seal läbi. Vala juurde keev puljong ja hauta kuni köögiviljad on pehmed. Sega hulka toorjuust ja pruunistatud linnuliha, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta veel korraks läbi.