RukkijahuküpsisedFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
30. jaanuar 2013, 13:11

Rukkijahuküpsised

Rukkijahust valmistatud küpsiseid sobib kasutada suupistete valmistamisel leiva asemel või siis süüa koos mõne maitsva määrde- või toorjuustuga.

Koostisosad
150 g Rukkijahu (jämedalt jahvatatud)
150 g Nisupüüli
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
2 sl Suhkur
100 g Või või margariin
1 dl Piim (külm)

Valmistamine
Sega kuivad ained kausis. Lisa pehme margariin ja piim ning sega siledaks tainaks. Lase sel veidi külmas
seista. Rulli tainas võrdlemisi õhukeseks, torka kahvliga täkked sisse ja lõika tainarattaga neljakandilisteks
tükkideks. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 180–200kraadises ahjus umbes 10 minutit ehk kuni küpsised on kollakaspruunid.
Kogus 45 tükki (3x3 cm).