Kiudainerikkad toidud

Rukkijahuküpsised 

Heivi Peterson, 30. jaanuar 2013, 13:11
RukkijahuküpsisedFoto: Jaan Heinmaa
Rukkijahust valmistatud küpsiseid sobib kasutada suupistete valmistamisel leiva asemel või siis süüa koos mõne maitsva määrde- või toorjuustuga.

Koostisosad
150 g Rukkijahu (jämedalt jahvatatud)
150 g Nisupüüli
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
2 sl Suhkur
100 g Või või margariin
1 dl Piim (külm)

Valmistamine
Sega kuivad ained kausis. Lisa pehme margariin ja piim ning sega siledaks tainaks. Lase sel veidi külmas
seista. Rulli tainas võrdlemisi õhukeseks, torka kahvliga täkked sisse ja lõika tainarattaga neljakandilisteks
tükkideks. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 180–200kraadises ahjus umbes 10 minutit ehk kuni küpsised on kollakaspruunid.
Kogus 45 tükki (3x3 cm).

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee