Gluteenivaba porgandikook
Koostisosad
100 g Porgand (riivitud)
200 g Ananass (konservist, koos vedelikuga)
100 g Rosinad
100 g Riisijahu
100 g Kartulitärklis
100 g Kookoshelbed
2 tl Küpsetuspulber
4 tk Muna
1 dl Suhkur
2 dl Rapsiõli
KREEM
300 g Toorjuust
100 g Või
5 sl Tuhksuhkur
Valmistamine
Nõruta konservananass ja haki peenemaks. Sega riivitud porgandi, rosinate ja kookoshelvestega ning pane kõrvale. Sega riisijahu kartulitärklise ja küpsetuspulbriga. Vahusta kergelt munad suhkruga. Nirista sisse õli ja vahusta veel üks minut. Lisa jahusegu ning seejärel ülejäänud ained. Küpseta 24 cm läbimõõduga vormis 175-kraadises ahjus ca 1 tund. Jahuta täielikult. Sega toasoe toorjuust, või ja suhkur ühtlaseks massiks. Tee küpsenud koogist kaks koogipoolikut ning määri vahele toorjuustukreemi. Kata ka kook pealt kreemiga ning puista üle näiteks kookoshelvestega.
Kommentaarid (0)