Küpsetised

Apelsinikeeks 

Eva Palu, 4. jaanuar 2013, 12:00
Aplesinikeeks Eva Palu
See pole niisama keeks, vaid rohke apelsini maitsega keeks. Ärge pabistage keeksi sisse tekkiva lõhe pärast, seda rohkem magusat katet õnnestub keeksile kallata. 

Kogus: kuuele

Koostisosad
TAINAS
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
3 tk Apelsin (riivitud koor)
250 g Hapukoor
1 dl Rapsiõli
150 g Nisujahu
50 g Manna
2 tl Küpsetuspulber
APELSINISIIRUP
1.5 dl Apelsinimahl
5 sl Suhkur
KATE
0.5 dl Apelsinisiirup
80 g Tuhksuhkur

Valmistamine
1. Määri keeksivorm võiga, aseta 10 minutiks külmkappi. Võta külmikust, määri veelkord võiga ning raputa üle mannaga.
2. Vahusta munad kergelt suhkruga. Lisa peenikeselt riivitud apelsini koor, sega. Lisa hapukoor ja õli, sega. Sega omavahel nisujahu, manna ja küpsetuspulber ning lisa tainale.
3. Küpseta keeksi 180-kraadises ahjus ca 50 minutit. Kontrolli küpsust puutiku abiga.
4. Pigista apelsinidest 1,5 dl mahla, lisa suhkur ja keeda madalal kuumusel 3 minutit. Pane saadud siirupist 0,5 dl katteks kõrvale. Torka ahjust tulnud keeksi sisse grillvardaga auke ja nirista sisse siirup. Jäta keeks jahtuma. Katteks sega 0,5 dl siirupit tuhksuhkruga ja kalla jahtunud keeksile. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee