Taimetoidu retseptid

Grillitud kartulid sidrunimajoneesiga 

Toidutare, 31. märts 2006, 19:12
Grillitud kartuleid võib teha nii õues grillil kui ka toas ahjus. Grillides tuleb lahtilõigatud kartuleid kergelt pintseldada sulatatud võiga ja maitsestada maitseainetega. Järgnev on ahjus valmistamise retsept.

Koostisosad
2.5 tk (keskmist) Kartul
1 sl sulatatud taluvõi
1 oksa Tüümian
Kartulimaitseaine
Must pipar
Paprika (jahvatatud)
Sool
SIDRUNIMAJONEES
0.75 dl Majonees
0.5 väikese sidruni mahl Sidrun
1 sl või sidrunimahl
0.5 küünt Küüslauk
Paprika (jahvatatud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Pese kartulid hästi puhtaks ja lõika ühesuurusteks viiludeks. Ühest kartulist saab umbes neli viilu. Pane ahjuplaadi põhjale foolium ja sinna peale kartuliviilud. Sulata või ning sega sisse kartulimaitseainet, jahvatatud paprikat, natuke soola ja musta pipart. Pintselda kartuleid maitsestatud võiga ning lase seista umbes 5-7 minutit. Kuumuta ahi 180°C-ni. Pane kartulid ahju ja küpseta umbes 10 minutit. Võta plaat ahjus välja ja keera kartulid ümber, määri veel kord maitsestatud võiga ning raputa peale värsket ( kuivatatud ) tüümiani. Küpseta veel umbes 15 minutit, kuni kartulid on kenasti kuldpruunid. Sel ajal valmista sidrunimajonees. Tõsta majonees kaussi, riivi hulka sidrunikoort ja pigista sisse sidrunimahl. Maitsesta peenestatud küüslaugu, paprikapulbri, soola ja pipraga. Kaunista meelepäraste värskete ürtidega. Süües võid valada majoneesi kartulitele või kasta kartuleid ükshaaval majoneesi sisse.