Linnuliha retseptid

Küpsetatud pardirind 

Toidutare, 26. aprill 2011, 05:36
Küpsetatud pardirindFoto: Jaan Heinmaa
Pardirind mee-ingverikastmega maitseb hõrgult medium-küpsusastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g pardi rinnafilee
sool
Must pipar
1 sl Või
0.5 sl peenestatud ingverijuur
0.5 sl Mesi
1.5 dl Kanapuljong
0.5 sl Sojakaste
1 tl Maisijahu

Valmistamine
1. Pane pardifileed külmale pannile ja lase rasval 10 minutit sulada. Pruunista nahapoolt, kuni see on kaunilt pruun ja krõbe. Maitsesta soola-pipraga. Pruunista ka teine pool ning maitsesta. Tõsta liha ahju 200°C juurde ja lase umbes 5 minutit järelküpseda. Täpsem aeg sõltub filee suurusest, pigem küpseta vähem, kui liiga palju. 2. Keera rinnafileed köögipaberisse ja seejärel fooliumisse, jäta 10 minutiks seisma. Lõika õhukesteks viiludeks, serveeri kohe. 3. Kastme valmistamiseks kuumuta peenestatud ingverit paar minutit võis. Sega hulka mesi, kanapuljong ja sojakaste ning keeda tasasel tulel 5 minutit. Lisa vähese veega segatud maisijahu ja keeda veel 5 minutit.