Kogus: ühele
Koostisosad
2 dl kaeraküpsised (nt digestive)
100 g Või
400 g *suhkruga kondenspiim
250 g mascarpone
0.5 dl mesi
250 g maitsestamata toorjuust (nt philadelphia light)
3 dl vahukoor
3 lehte või 7 g želatiin
KATE
2 tl Kaneel (jahvatatud)
MANDLIKARAMELL
100 g Mandlilaastud
2 dl Suhkur
1.25 dl Vesi
Valmistamine
Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri sulavõiga. Purusta küpsised (seda on hea teha köögikombainiga). Kalla juurde sulatatud või, sega ning kata vormi põhi küpsiseseguga. Küpseta põhja ahjus 150°C juures 15 minutit ja lase jahtuda. Täidise jaoks vahusta toasoe mascarpone ning toorjuust ühtlaseks massiks (võid segada jällegi köögikombainis), lisa kondenspiim ja mesi. Vahusta koor ning sega juustusegu hulka. Kõige viimaks sega täidisemassi ettevalmistatud želatiin. Vala täidis vormi ja lase mõned tunnid või üks öö külmkapis seista. Raputa läbi sõela kaneeliga üle.Karamelli valmistamiseks laota mandlilaastud ahjuplaadile õliga määritud fooliumile. Pane suhkur koos veega potti ja sulata pidevalt segades madalal kuumusel. Keeda siirupit, kuni see pruunistub (kuni 30 min). Vala segu õhukese kihina mandlitele ja lase jahtuda. Murra jahtunult karamellist tükikesed ja säti koogile.
Kommentaarid (0)