Tainas küpsetatud pasteetFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
21. veebruar 2012, 06:28

Tainas küpsetatud pasteet

Muretainas küpsetatud maksapasteet. Serveeri külmlaual koos pohlakompotiga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g vasika, veise, lamba või sea maks
200 g suitsupeekon
40 g või
2 sl jahu
1 tk Sibul
1 dl puljong
1 tl sool
1 tl Must pipar
0.5 dl sidrunimahl, vein või brändi
0.5 tk sidruni riivitud koor
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 tl Tüümian
1 tl Majoraan
1 tl Pune (kuivatatud)
1 dl kohvi- või vahukoor
2 tk muna
TAINAS
200 g Või
1 tk munakollane
0.5 dl vesi
0.5 tl sool
1 sl sidrunimahl
4 dl jahu

Valmistamine
Haki jahu võiga segi, lisa ülejäänud tainaained ning sega ühtlaseks ja pane tunniks külma. Rulli tainas õhukeseks ning vooderda sellega piklik pateevorm (sobib ka keraamiline keeksivorm). Lase maks ja peekon kaks korda läbi hakklihamasina. Kuumuta pannil või, pruunista selles jahu ja hakitud sibul. Lisa puljong. Sega kuum puljong koos maitseainetega toore hakkmassi hulka. Tõsta mass tainaga vooderdatud vormi ja kata ka pealt tainaga. Pintselda munaga ning küpseta ahjus 180°C juures 1,5 tundi, kuni patee on helepruun. Serveeri külmlaual koos pohlakompotiga. Roa tegemisel võib kasutada ka valmis soolast muretainast.