Tainas küpsetatud pasteet
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
500 g vasika, veise, lamba või sea maks
200 g suitsupeekon
40 g või
2 sl jahu
1 tk Sibul
1 dl puljong
1 tl sool
1 tl Must pipar
0.5 dl sidrunimahl, vein või brändi
0.5 tk sidruni riivitud koor
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 tl Tüümian
1 tl Majoraan
1 tl Pune (kuivatatud)
1 dl kohvi- või vahukoor
2 tk muna
TAINAS
200 g Või
1 tk munakollane
0.5 dl vesi
0.5 tl sool
1 sl sidrunimahl
4 dl jahu
Valmistamine
Haki jahu võiga segi, lisa ülejäänud tainaained ning sega ühtlaseks ja pane tunniks külma. Rulli tainas õhukeseks ning vooderda sellega piklik pateevorm (sobib ka keraamiline keeksivorm). Lase maks ja peekon kaks korda läbi hakklihamasina. Kuumuta pannil või, pruunista selles jahu ja hakitud sibul. Lisa puljong. Sega kuum puljong koos maitseainetega toore hakkmassi hulka. Tõsta mass tainaga vooderdatud vormi ja kata ka pealt tainaga. Pintselda munaga ning küpseta ahjus 180°C juures 1,5 tundi, kuni patee on helepruun. Serveeri külmlaual koos pohlakompotiga. Roa tegemisel võib kasutada ka valmis soolast muretainast.
Kommentaarid (0)