Kiudainerikkad toidud

Grillitud köögiviljavardad 

Toidutare, 4. juuni 2005, 13:49
Grillitud köögiviljavardad (spargelkapsas, lillkapsas, porgand, noored hernekaunad, väikesed tomatid, seened, porru, pärlsibulad, kabatšokk, apelsin, paprika).

Koostisosad
spargelkapsas
lillkapsas
porgandid
noored hernekaunad
väikesed tomatid
seened
porru
pärlsibulad
kabatšokk
apelsin
paprika
toiduõli pintseldamiseks

Valmistamine
Porgandist lõigatakse paksemad seibid, lill- ja spargelkapsal eraldatakse õisikud. Hernekauntel eemaldatakse varreotsad. Köögiviljad keedetakse vähese soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks, jahutatakse kiiresti külma vee all ja nõrutatakse. Kabatšokk tükeldatakse seibideks.
Vardasse lükatakse vaheldumisi porgandi- ja kabatshokiseibid, lillkapsa- või spargelkapsaõisikud, hernekaunad ja pärlsibulad. Pintseldatakse toiduõliga ja grillitakse õlitatud restil umbes 5 minutit. Grillimise ajal tuleb vardaid aeg-ajalt pöörata.