Kiudainerikkad toidud
14. veebruar 2005, 09:16

Ahjukartulid värskete ürtidega

Ahjus küpsetatud ürdikartulid.

Koostisosad
0,5 kg kartuleid
2 sl õli
2 sl võid
soovi korral värsket küüslauku või küüslaugusoola
soola või ürdisoola
värskeid ürte (tilli, peterselli, aed-harakputke, tüümiani, basiilikut, piparrohtu)
värskelt jahvatatud valget pipart

Valmistamine
Koorega kartulid koorida, tükeldada sektoriteks. Vesi kuumutada keema, maitsestada soolaga.
Lisada kartulisektorid ja keeta poolpehmeks. Nõrutada sõelal. Kartulisektorid panna võiga määritud ahjuvormi, segada õli, maitseainete, hakitud ürtide ja purustatud küüslauguga. Peale panna võitükikesi. Vorm katta fooliumiga ja küpsetada ahjus 180° juures 20 minutit.