Lõunasöögi retseptid
12. veebruar 2005, 13:07

Salatileib

Pidulik salatileib suitsukala, kooritud krevettide, keedusingi ja Brie juustuga. Majoneesi-hapukoorekaste serveeritakse tomati sees. Serveeri külmalt lõunalauas või õhtusöögiks.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 viil nisuröstileiba
1 viil rukkiröstileiba
1 salatitaim
100 g puhastatud suitsukala (forelli või siiga)
50 g kooritud krevette
50 g keedusinki
50 g Brie juustu
1 kiivi
sidrunisektoreid
tilli
KASTE:
1 lihatomat
1/2 dl lahjat majoneesi
1/2 dl 18% hapukoort
1 sl sidrunimahla
1 tl basiilikut või punet
noaotsatäis pipart
peeneks hakitud murulauku

Valmistamine
Lõika tomatil kannaosa ära ja uurista sisu välja (ilus jääb, kui lõigata kannaosa ära näiteks tähekujuliselt). Sega kokku kastmeained ja kalla tomatisse. Pane leivaviilud taldrikule ja soovi korral määri peale veidi margariini. Aseta leibadele salatilehed ning grupeeri nendele tükeldatud ained. Tõsta tomat taldrikule. Kaunista salatileib kiiviviilude, sidrunisektorite ja tilliga.