Kalatoitude retseptid
14. detsember 2006, 10:37

Kalaterriin lõhest ja lestast

Lestast ja lõhest valmistatud terriin, kus on sees kummagi kala fileetükid ja pealt katavad värvilised porgandi ja suvikõrvitsatriibud. 

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g lõhet
400 g lesta
2 munavalget
1 porgand
1 suvikõrvits
soola
200 ml vahukoort
värskelt jahvatatud musta pipart
Cayenne´i pipart
2 sl sidrunimahla
vormi määrimiseks võid

Valmistamine
Puhasta ja fileeri kalad. Tarretise põhjaks lõika mõlemast kalast 2 filetükki ja pane külmkappi. Püreesta ülejäänud fileed eraldi koos 1 munavalgega mikseriga või köögikombainis ja jäta mõneks ajaks külmkappi seisma. Pese ja puhasta porgand ning suvikõrvits. Lõika mõlemast kartulikoorimisnoaga laiad ribad, blansheeri soolases vees, "ehmata" ja lase nõrguda. Määri vorm võiga ja kata põhi, (ka seinad) juurviljaribadega. Lisa pool vahukoorest ühele ja teine pool teisele kalahakklihale, maitsesta segud soola, piparde ja karriga. Pane lestamass vormi ja kata külmade kalafileedega. Tõsta peale lõhesegu, silu ja kata ülejäänud juurviljaribadega. Aseta tarretisevorm kaanega kaetult ahju veega täidetud pannile ja posheeri 150 kraadi juures (gaasipliidil 1.jaotus) u 1 tund. Lase toatemperatuuril jahtuda ja pane 12 tunniks külmkappi.
Enne serveerimist hoia 12 tundi külmkapis.
 
Lisandid
Sidrunimahla ja basiilikulehtedega maitsestatud hapukoorekaste.