Joogid
10. märts 2008, 07:34

Magushapu sibulatšatni

Lisand lihatoitudele. Selles roas saab kasutada ära punase veini jäägid, mida võib ka asendada vee ja punase veiniäädika seguga. Punaste sibulate puudumisel kasuta tavalisi.

Koostisosad
0,5 kg punaseid sibulaid
3 dl punast lauaveini
10 tera vürtsnelki
1 pulgake kaneelikoort
2 dl keedisesuhkrut (hillosokeri)
1-2 sl sidrunimahla

Valmistamine
Lõika sibulad peeneks ja hauta koos veini, kaneeli ja marlisse seotud nelgiteradega väikesel kuumusel 20 minutit. Eemalda maitseained, lisa keedisesuhkur ja lase veel 15 minutit keeda.
Maitsesta soovi kohaselt sidrunimahlaga. Tõsta salat väikesse purki ja pane jahedasse, kus see keedisesuhkrus sisalduva pektiini mõjul tardub; tavalise suhkru kasutamisel jääb tšatni voolavam.