Joogid

Magushapu sibulatšatni 

Marit, 10. märts 2008, 07:34
Lisand lihatoitudele. Selles roas saab kasutada ära punase veini jäägid, mida võib ka asendada vee ja punase veiniäädika seguga. Punaste sibulate puudumisel kasuta tavalisi.

Koostisosad
0,5 kg punaseid sibulaid
3 dl punast lauaveini
10 tera vürtsnelki
1 pulgake kaneelikoort
2 dl keedisesuhkrut (hillosokeri)
1-2 sl sidrunimahla

Valmistamine
Lõika sibulad peeneks ja hauta koos veini, kaneeli ja marlisse seotud nelgiteradega väikesel kuumusel 20 minutit. Eemalda maitseained, lisa keedisesuhkur ja lase veel 15 minutit keeda.
Maitsesta soovi kohaselt sidrunimahlaga. Tõsta salat väikesse purki ja pane jahedasse, kus see keedisesuhkrus sisalduva pektiini mõjul tardub; tavalise suhkru kasutamisel jääb tšatni voolavam.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee