Linnuliha retseptid

Õuna-ploomi-aprikoositäidisega hani 

Lia Virkus, 30. november 2012, 10:31
Õuna-ploomi-aprikoositäidisega haniFoto: Jaan Heinmaa
Hanest eraldub küpsemise ajal palju rasva, mis tuleks valada eraldi kaussi ja säilitada külmas. Hanerasvaga saad valmistada näiteks maitsvaid ahjukartuleid.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk (2,5 kg) Hani
Must pipar
Sool
Kanapuljong või
5 dl Köögiviljapuljong
TÄIDIS
3 tk Õun (hapu)
100 g Aprikoos (kuivatatud)
100 g Must ploom
Portvein või
0.5 dl Brändi

Valmistamine
Võta hani 4 tundi enne valmistamist toatemperatuurile. Pane 1–2 tundi varem pooleks lõigatud ploomid ja aprikoosid portveini või brändi sisse likku. Enne ahjupanekut koori õunad, lõika sektoriteks ning sega ploomide ja aprikoosidega. Puhasta hani, hõõru seest soola ja pipraga. Täida hane kõht täidisega ja õmble kinni või kinnita kokteilitikkudega. Pane lind ahjupannile, selg üleval, ja siis külma ahju. Keera kuumus 170 kraadile. Kui hani on olnud ahjus tunni, kalla pannilt nõrgunud rasv ära. Nirista lind üle puljongiga ja küpseta pool tundi. Keera hani teistpidi ja küpseta veel 0,5–2 tundi, kuni praad on kuldpruun ja küps (nirista iga poole tunni tagant leemega üle). Vala lind külma veega üle ja tõsta ahju temperatuur 250 kraadini. Küpseta krõbeda kooriku saamiseks veel lahtise ahjuuksega 15–20 minuti. Serveeri punase kapsa ja ahjukartulitega.