Hapukapsas filotainasFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
30. november 2012, 10:31

Hapukapsas filotainas

Tahate pakkuda küll traditsioonilist Eesti toitu, aga pisut uues kuues. Siin siis väike katsetus. Lisand kaunistagu uhkeid, krõbedaks küpsenud linnukoibi või praelõike.

Koostisosad
Filotainas
Jõulukapsas
Jõhvikas
Oliiviõli (määrimiseks)

Valmistamine
1. Filotainas on paberõhuke Kreeka ja Hiina köögis palju kasutatav produkt. Leida võib teda suuremate poodide külmletist, lehttaina kõrvalt just. Filotainaga tuleb ümber käia üsna hoolikalt, et ta ei kuivaks ega rebeneks. Aseta üks leht köögipinnale, lõika terava noaga neljaks.
2. Igale ruudukesele pane pisut hapukapsast, mõni jõhvikas. Keera otsast tagasi ja kriba rullike valmis. Ülejäänud tainas las ootab kile vahel või niiske rätiku all.
3. Ahi soojenda 200 kraadini ja lao rullid küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Määri pealt õliga ja küpseta kuldseks. No vot, pisut elevust ikka vana armsa hapukapsa ümber.
Jõulukapsa retsepti vaata SIIT