KanapateeFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
30. november 2012, 10:29

Kanapatee

Kerge lahja roog, mis maitseb hästi nii külmlauaroana kui ka kuumalt köögiviljade või köögiviljapüreega. Võid valmistada ka kalkuni rinnalihast.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 25 min + 40–45 min ahjus

Koostisosad
Kanafilee või
500 g Kalkunifilee
1 tk Sibul (väike)
3 tk Muna
2 dl Rõõsk koor 35%-line
150 g Toorjuust (maitsestamata)
1 dl Murulauk (hakitud)
1.5 spl Sidrunimahl
2 tl Mesi
Must pipar
2 tl Sool
0.5 tl Estragon (kuivatatud)

Valmistamine
Tükelda linnuliha ja lase läbi hakklihamasina. Klopi hulka muud ained ja sega, kuni saad ühtlase püreetaolise massi. Määri liitrine vorm õliga ja vala mass vormi. Küpseta 200-kraadises ahjus vesivannil 40–45 minutit ehk kuni mass on hüübinud. Jäta hetkeks vormi seisma, enne kui välja kummutad. Kaunista jõhvikatega. Maitseb hästi nii külmalt kui kuumalt.