Nädala kook

Šokolaadi-pähklitäidisega korvikesed 

Eva Palu, 19. november 2012, 07:26
Šokolaadi-pähklitäidisega korvikesedFoto: Eva Palu
Hunnitud korvikesed kreemise sisu ja röstitud sarapuupähklitega.

Kogus: viieteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 2 tundi külmikus

Koostisosad
Muretainas (vaata valmistamisõpetusest)
150 g Šokolaad
1.2 dl Rõõsk koor 35%-line
50 g Harilik sarapuupähkel (röstitud)

Valmistamine
1. Määri korvikeste vormid seest võiga. Rulli muretainas jahusel pinnal lahti ja lõika välja paraja suurusega ketas. Vooderda vormid seest tainaga ja aseta pooleks tunniks külmkappi. Tee kahvliga korvikeste põhja sisse mõned augud.
2. Eelkuumuta ahi 200 kraadile ja küpseta korvikesi 12-15 minutit või kuniks need on ilusti pruunistunud. Võta ahjust, eemalda ettevaatlikult vormist ja aseta restile jahtuma.
3. Kuumuta pliidil koor keemiseni. Eemalda pliidilt ja pane sisse hakitud šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Jaga pähklid korvikeste vahel ja tõsta lusikaga peale šokolaadikreem.
4. Tõsta vähemalt paariks tunniks külmikusse tahenema.

Magus muretainas korvikestele ja küpsistele

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee