Linnuliha retseptid

Idamaine pardisupp 

Angelica Udeküll, 12. november 2012 07:29
Idamaine pardisuppFoto: Daisy Lappard
Kui kõht tühi, tuul ulub akna taga, või siis hoopis vastupidi, päike sirab soojalt taevas ja väga nagu isu polegi, panevad nuudlisupid koos ohtra rohelisega alati hinge laulma, kas pole?

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PULJONG
2 tk (500-600 g) Pardikoivad
1.5 l Vesi
3 tera Vürts
3 tera Must pipar
1 leht Loorber
Sool
SUPP
6 dl Puljong
1 tl Või
50 g Porrulauk
90 g Porgand
Aasia nuudlid
Roheline sibul
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pruunista pannil esmalt pardikoivad, nii praed üleliigse rasva välja.2. Tõsta koivad potti ja vala peale kuum vesi. 3. Keeda umbes kaks ja pool tundi, riisudes vahepeal vahtu. Lisa poole keemise pealt maitseained.4. Kurna puljong ja eralda kontidelt liha.5. Lõika porgandist ja porrust peenikesed ribad ning pruunista kergelt potis või sees.6. Vala peale puljong ja lase keeda, kuni köögiviljad on poolpehmed.7. Pudista supi hulka ka liha ja vahetult enne valmimist eelnevalt keedetud nuudlid. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. 8. Serveeri hakitud rohelise sibulaga.HEA TEADA!* Keedes tuleb puljongit kokku 600 milliliitrit. Küll jääb üle liha, millest võid hiljem mõne põneva vokiroa, pasta või salati valmistada.* Nuudlitena sobivad lisamiseks näiteks muna-, riisi- või klaasnuudlid.