Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 kg Värske kala
2.5 l Vesi
6 tera Vürts
4 tera Must pipar
2 lehte Loorber
Sool
SUPP
5 dl Kalapuljong
1 tl Või
1 tk Sibul
1 tk Kartul
1 dl Rõõsk koor
2 cl Viin
Suhkur
Sool
Valmistamine
1. Puhasta kala sisikonnast, eemalda lõpmed, loputa jooksva vee all ja aseta külma veega keema.2. Keeda kokku umbes tund-poolteist, riisudes vahepeal vahtu. Lisa poole keemise pealt maitseained.3. Kurna puljong ja eralda kalalt liha.4. Haki sibul ja lõika kartul kuubikuteks.5. Prae sibul kergelt võis läbi, vala peale puljong ja lisa kartulikuubikud.6. Kui kartul on poolpehme, lisa supile viin ja rõõsk koor.7. Maitse suppi ning lisa vajadusel soola, pipart ja suhkrut.8. Viimasena lisa supi hulka kalatükid. HEA TEADA!Kokku tuleb puljongit 1,2 liitrit, kuid siinse retsepti juures kasuta umbes poolt sellest. Ülejäänud võid näiteks külmutada.
Kommentaarid (0)