Vahemere köök

Seene-suvikõrvitsatäidisega paprikad 

Pille Enden, 12. november 2012, 07:32
Seene-suvikõrvitsatäidisega paprikadFoto: Jaan Heinmaa
Üdini taimne roog on üsnagi lahja. Kasuta õhema kestaga paprikaid, need küpsevad hästi pehmeks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistusaeg35 min + küpsemiseks 40 min

Koostisosad
8 tk Paprika
3 dl Riisihelbed
600 - 700 g Suvikõrvits
300 g Seened (näiteks šampinjonid või kukeseened)
2 spl Või
Petersellilehed
Sool
Must pipar
KASTE
7 - 8 dl Puljong (köögivilja)
2 dl Rõõsk koor 10%-line

Valmistamine
Koori suvikõrvits ja haki või riivi jämeda riiviga. Kuumuta pannil või, kalla juurde suvikõrvits ja hauta 2–3 minutit. Lisa tükeldatud seened ja hakitud petersellilehed ning kuumuta läbi. Segahulka riisihelbed. Maitsesta suvikõrvitsaseenesegu soola ja pipraga. Lõika paprikatel varrepoolne ots ära ja kougi seemned välja. Täida paprikad seguga, suru täidis tihedalt kokku. Lao täidetudpaprikad õliga määritud ahjuvormi. Kalla vormi kuum puljong ja kohvikoor. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Võta foolium pealt, keera paprikad ümber ja küpseta veel 20 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee