Kartuli-gnocchidFoto: Eigo Alvik
Itaalia köök
5. november 2012, 06:24

Kartuli-gnocchid

Mida õrnemalt gnocchi´ tainast käsitsed, seda hõrgum saab tulemus.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg Kartul (jahune sort)
125 g Durumnisujahu
2 tl Meresool
1 spl Meresool
50 g Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
1 tk Muna

Valmistamine
1. Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks.2. Koori kartulid kuumalt. Hoides kuuma kartulit käterätikus, kaitsed oma käsi kõrvetamise eest.3. Purusta kuumad kartulid kahvli, kartulipressi või riiviga.4. Lase vahusel kartulimassil lõikelaual veidi jahtuda, et lisatud muna kuumuses küpsema ei hakkaks.5. Lisa kartulitele jahu, muna, sool ja parmesan ja sõtku ühtlaseks tainaks. Väldi ületöötlemist.6. Jaga tainas kaheksaks osaks ja vormi igast osast sõrmejämedune rull.7. Lõika rullist sentimeetrised viilud, vajuta kahviga peale triibud, vajadusel raputa üle jahuga, et valmis gnocchi´d üksteise külge ei kleepuks.8. Potsata need 10 kaupa keevasse vette. Kui need pinnale tõusevad, võib vahukulbiga madalale serveerimistaldrikule tõsta ja valada üle meelepärase kastmega.