Itaalia köök

Kõrvitsa-gnocchid ricottaga 

Triin Sander, 5. november 2012, 06:28
Kõrvitsa-gnocchid ricottagaFoto: Eigo Alvik
Kõrvitsa-gnocchi´d maitsevad sulnilt väikese tilga sulavõiga serveeritult.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Muskaatkõrvits või
2.5 dl Kõrvitsapüreed
250 g Ricotta (veest nõrutatud)
400 - 500 g Durumnisujahu
2 tk Muna (suur)
2 spl Salvei (hakitud)
100 g Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
2 tl Sool

Valmistamine
1. Aseta kõrvits koor ülespidi ahjuplaadile ja küpseta 225 kraadi juures 30-40 minutit või kuni kõrvits on pehme. Eemalda koor, kalla ära üleliigne vesi ja püreeri ühtlaseks seguks. Mõõda valmis segust 250 ml.
3. Sega kausis ricotta, kõrvitsapüree, sool, parmesan ja munad, hakka vähehaaval lisama jahu, kuni saad mõnusa sitke taina.
4. Vormi tainast sõrmejämedused rullid ja lõika 1cm laiused jupid.
5. Keeda soolaga maitsestatud vees, kuni tõusevad pinnale ja serveeri meelepärase kastmega. Sobivad nii tomati- kui koorekastmed, väike tilk sulavõid teeb roa aga lausa pidulikuks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee