Kalatoitude retseptid

Sinepiräimed 

Toidutare, 29. oktoober 2012, 07:29
Sinepiräimed Rene Riisalu
Räime kohta on öeldud, et see on vaese inimese toit. Vanasti oli, aag enam mitte. Magushapu sinepikastmega räimevormi lisandiks serveeri keedetud kartuleid.

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g Räimefilee
2 tl Sool
2 tl Sidrunipipar
Aedtill
Murulauk
Või (vormi määrimiseks)
SINEPIKASTE
3 tk Munakollane
1 küüs Küüslauk (purustatud)
0.75 dl Valge veini äädikas
1.5 dl Õli
0.5 dl Suhkur
Must pipar
3 spl Sinep

Valmistamine
1. Laota räimefileed, nahapool all, lauale. Maitsesta soola ja pipraga, puista üle hakitud tilli ja murulauguga.
2. Lõika fileed pikuti pooleks.
3. Keera fileed rulli ja lao püstiselt üksteise kõrvale võiga määritud ahjuvormi.
4. Kastme tegemiseks lisa lahtiklopitud munakollastele sinep, valgeveiniäädikas, õli, purustatud küüslauk, suhkur ja purustatud pipar ning sega läbi. Vala kaste rullidele.
5. Küpseta 225ºC juures 20 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee