Kiudainerikkad toidud

Ahjupeedid koorese kitsejuustukastmega 

Lia Virkus, 22. oktoober 2012 07:21
Ahjupeedid koorese kitsejuustukastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Ahjus küpsetatud peedid sobivad nii eelroaks, sooja salatisse kui ka kala- ja liharoa lisandiks. Peedi maitset täiendab hästi mahe kitsejuustukaste.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
800 g Peet (väiksemad)
2 spl Rosmariin (hakitud)
1 tl Koriandriseemned (uhmerdatud)
3 - 4 spl Oliiviõli
3 spl Palsamiäädikas (punane)
1 tl Suhkur
0.5 tl Sool
KITSEJUUSTUKASTE
100 g Hapukoor 10%-line
0.5 - 1 dl Kitsejuust (toorjuust, pehme juust)
Must pipar

Valmistamine
Koori peedid ja lõika sektoriteks, tõsta ahjuvormi. Lisa koriander, rosmariin, õli, äädikas, suhkur ja sool, sega peetidega läbi. Küpseta ahjus 225° juures 45–60 minutit ehk kuni peedisektorid on küpsed, kuid veel õrnalt krõmpsud. Sega aeg-ajalt, et peedid oleksid õli ja maitseandjatega koos. Sega kokku kastmeained ning serveeri kastet koos ahjupeetidega.