Sealiha seentegaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
22. oktoober 2012, 07:18

Sealiha seentega

Mida pehmem on sealihast fileetükk, seda parem. Vokkimine peab kiiresti ja särinal käima ning sitke lihaga pole siin midagi peale hakata.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Sealiha
1 dl Sojakaste
1 dl Ketšup
1 dl Šerri (või valge kuiv vein)
1 tl Viie pipra segu
1 spl Fariinsuhkur
4 spl Seesamiõli
1 tk Sibul
200 g Šampinjonid
2 tk Paprika (punane)
0.5 l Puljong
1 spl Tšillikaste
Maisitärklis või
4 tl Kartulijahu
Sool (soovi korral)
SERVEERIMISEKS
Basmatiriis

Valmistamine
Sega sojakaste, ketšup, šerri, vürtsipasta ja fariinsuhkur. Lisa lihakuubikud, sega läbi ja lase mõned minutid lihal maitsestuda. Kuumuta vokk-pann ja vala sinna törts õli. Pruunista pannil marinaadised lihakuubikud, lisa hakitud sibul, viilutatud seened ja tükeldatud paprikad. Vala segule juurde puljong, maitsesta vajadusel soolaga ning lisa tšillit või tšillkastet. Hauta, kuni liha on pehme. Sega tärklis vähese külma veega ning nirista kastme hulka. Kuumuta veidi, kuni segu pakseneb, aga ära enam keeda. Serveeri keedetud basmatiriisiga.