Küpsetised

Peedipirukas kohupiima-muretainast põhjal 

Eva Palu, 15. oktoober 2012, 06:24
Peedipirukas kohupiima-muretainast põhjalFoto: Eva Palu
Heas maitsete tasakaalus pirukas, mis sobib nii argisesse nädalalõpumenüsse kui klaasi veini kõrvale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kogus Muretainas kohupiimaga
1 tk Peet (keedetud)
4 tk Muna
150 g Hapukoor
100 g Ricotta
100 g Sinihallitusjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Riivi peet ja jäta nõrguma, et liigne vedelik eralduks.
2. Rulli muretainas jahusel pinnal lahti ja aseta 20 cm-se koogivormi põhja ja seintele. Aseta 20 minutiks külmkappi tahenema.
3. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit koos küpsetusubadega (aseta koogipõhjale küpsetuspaber ja selle peale raskuseks spetsiaalsed küpsetusoad, riis, herned vms). Eemalda küpsetusoad ning küpseta veel 10-15 minutit, kuni koogipõhi on kergelt pruunikas.
4. Klopi lahti munad, sega hapukoore ja ricotta´ga ning maitsesta soola ja pipraga. Sega juurde riivitud peet ja murenda sisse sinihallitusjuust. Kalla eelküpsetatud põhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 35 minutit, kuni täidis on hüübinud.
Kogus 6 tükki.

VAATA TAINA RETSEPTI SIIT

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee