Kasutajate retseptid
31. august 2012, 19:45

Tomati, paprika, sibula magushapu mögin

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
6,5kg tomat
1,5kg paprika
3,5kg sibul
3 suurt porgandit
15tl meresool
3tl purustatud pipar
6tk kaneelikoor(Santa Maria 1pk)
2tl must terapipar
1tl nelk
1tl vürts
3-4 noalõiget muskaati
800grammi suhkrut
8sl 30%äädikas
ananassitükid(565g ananassitükid kerges siirupis konserv)
puuviljatükid(825g troopilised puuviljad kerges siirupis konserv)

Valmistamine
Koorida tomatid(noaga rist alla, mõneks minutiks keevasse vette ja pärast seda külma jahtuma), eemaldada südamik ja tükeldada. Puhastada paprika ja tükeldada. Puhastada sibul ja lõigata ribadeks. Porgandida hakkida/riivida. Kogu krempel panna korraga podisema. Koheselt lisada, marlisse(maitseainesõel) mähitud vürtsid, purustatud pipar, osa soolast ja natuke suhkrut(siis saab lõpus igaüks maitsestada nii nagu talle sobib). Aega ei vaadanud, aga podises umbes 2 tundi misjärel lisasin ülejäänud soola, suhkru ja äädika. Kõige lõpuks lisasin ananassi ja puuviljade konservid koos siirupiga. Lasin keeda veel umbes 10min. ja alustasin purki panekuga. Sellest kogusest tuli minul 11liitrit valmis segu.