Üleküpsetatud suitsukala
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
1 kg suitsukala (heik, tursk)
2 sl õli, (võid)
1 suur sibul
1 - 2 sl jahu
3 dl piima
3 sl hapukoort
2 hapukurki
soola, musta pipart
2 sl hakitud sibulapealseid
2 sl hakitud petersellilehti
2 - 3 sl riivitud juustu
võitükikesi
Valmistamine
Puhasta kala ja aseta tükid rasvainega määritud vormi. Haki sibul ja hauta õlis (võis) klaasjaks. Lisa jahu ja hauta helekollaseks. Lisa piim ja keeda 3 - 4 min. Koori kurk, haki kuubikuteks ja lisa kastmesse koos hapukoorega. Keeda tasasel tulel 3 min. Maitsesta kaste soola, pipra ja maitserohelisega. Kalla kaste kalatükkidele. Kata riivitud juustu ja võitükikestega. Pane toit 220 kraadisesse ahju ja küpseta kuni on pealt helekollane. Juurde sobivad keedetud kartulid ja tomatisalat. Allikas: Nõukogude Naine aastast 198....
Kommentaarid (0)