Kasutajate retseptid

Üleküpsetatud suitsukala 

Toidutare, 15. august 2012, 15:56

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg suitsukala (heik, tursk)
2 sl õli, (võid)
1 suur sibul
1 - 2 sl jahu
3 dl piima
3 sl hapukoort
2 hapukurki
soola, musta pipart
2 sl hakitud sibulapealseid
2 sl hakitud petersellilehti
2 - 3 sl riivitud juustu
võitükikesi

Valmistamine
Puhasta kala ja aseta tükid rasvainega määritud vormi. Haki sibul ja hauta õlis (võis) klaasjaks. Lisa jahu ja hauta helekollaseks. Lisa piim ja keeda 3 - 4 min. Koori kurk, haki kuubikuteks ja lisa kastmesse koos hapukoorega. Keeda tasasel tulel 3 min. Maitsesta kaste soola, pipra ja maitserohelisega. Kalla kaste kalatükkidele. Kata riivitud juustu ja võitükikestega. Pane toit 220 kraadisesse ahju ja küpseta kuni on pealt helekollane. Juurde sobivad keedetud kartulid ja tomatisalat. Allikas: Nõukogude Naine aastast 198....

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee