Kasutajate retseptid
23. oktoober 2011, 15:07

Burgenlandi kõrvitsasupp

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 suur sibul, hakkida
1 kilo kõrvitsat, kuubikuteks tükeldada
1 tl paprikapulbrit
200 ml loomalihapuljongit
50 ml hapukoort või rõõska koort
jahu paksendamiseks
soola, pipart, tilli, vürtsköömneid, äädikat ja küüslauku maitsestamiseks

Valmistamine
Hauta sibul õlis klaasjaks (2-3 minutit), lisa tükeldatud kõrvits ja hauta veel 5 minutit. Lisa maitseained, puljong ja koor. Lase keema tõusta ning paksenda jahuga (või tärklisega). Keeda madalal tulel 15 minutit. Võta supp tulelt ning püreeri. Serveerimisel kaunista hapukoore ja kõrvitsaseemneõliga. P.S. Jahu asemel võib kasutada kartulit. Eriti soojendava supi saab, kui lisada muskaatpähklit, nelki ja/või ingverit.