Kasutajate retseptid
3. veebruar 2011, 13:53

Epu suitsukalasupp

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
220 g suitsumaitselist soolaheeringafileed
120 g suitsupeekonit
1 küüslauguküüs
1 porrulauk
1 porgand
1 sibul
5-6 kartulit
1,5 l kalapuljongit
4 keedetud muna
vajadusel pipart
SERVEERIMISEKS:
hapukoort
maitserohelist

Valmistamine
Argipäevatoit, mis valmib kiirelt ja kergelt ning täidab hästi kõhtu. Supp meeldib ka neile, kes muidu heeringast lugu ei pea. Lõika peekon ribadeks ja haki küüslauk, viiluta porru ja porgand. Lõika sibul neljaks ja seejärel viiludeks. Tükelda kartulid ja heeringafileed kuubikuteks. Pruunista paksupõhjalises potis peekonit, kuni rasv hakkab eralduma. Lisa küüslauk, sibul ja porru ning hauta, kuni need on muutunud klaasjaks, kuid mitte pruuniks. Kalla juurde kuum kalapuljong. Lase supil keema tõusta ning lisa siis porgandiviilud, kartulikuubikud ja heeringatükid. Keeda tasasel tulel, kuni kartul on pehme, ent porgand veel veidi krõmpsuv. Koori munad ja haki suuremateks tükkideks, lisa supile. Maitsesta roog vajadusel pipraga. Soola pole üldjuhul vaja, sest heeringas annab soolasust. Serveeri suppi hapukoore ja maitserohelisega.