Kasutajate retseptid
1. veebruar 2011, 23:58

Joosepi kana

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Dajaj souryani
1.5kg kana, tükeldatuna
4 spl võid
1 sibul
1 roheline paprika (ma kasutasin meie turu maitseainetelgist ostetud kuivatatud rohelise paprika helbeid - andsid tugevamat maitset)
600ml kanapuljongit
soola-pipart
2 spl sumahhi
2 spl jahvatatud mandleid
300 ml maitsestamata jogurtit
Garneerimiseks cayenne pipart ja vürtsköömneid (mina kaunistasin hoopis roh.sibula ja granaatõunaseemnetega)
Pruunista kanatükid pannil või sees, tõsta pannilt ära. Hauta pannil sibul ja paprika, lisa puljong, sumahh, sool.pipar ning kanatükid, kata kaanega ja hauta 45-60 min või kuni kana on läbinisti pehme. Tõsta kana vaagnale ja hoia soojas.
Sega vähese külma veega jahvatatud mandlitest pasta ja lisa see hautamisvedelikule. Lase keema tõusta, tõsta tulelt ja lisa jogurt. Kalla kaste kanatükkidele ja serveeri bulguriga.
Kui ma Josephilt sumahhi ostsin, küsis ta, et kuidas ma seda tavaliselt kasutan. Kebab ja igasugused hakklihasegud, vastasin. Ja Joseph jagas oma nippi: valge sibul viilutada hästi õhukeselt, petersell hakkida, lisada soola ja sumahhi. Lasta seista ning serveerida lisandina igasuguste grillroogade või miks mitte ka sellesama kana juurde.
Peab ütlema, et tulemuseks oli täiesti teistsuguste maitsetega roog. Sumahh ja jogurt andsid hapukust, mandlid omamoodi tahedat maitset, granaatõunaseemned ja sibul seal peal värskust. Talukana vajus kahvli all mõnusalt laiali ja bulgur sidus kõik maitsed kokku. Josephi sibulasalatit tegin ka (vt kanakoiva peale), aga keegi oli salaja peterselli kapist ära vinnanud, seega sai salat ainult sibulast ja sumahhist.
Kahju, et mul sinna juurde liibanoni veini polnud. See liibonlane, mida eelmisel õhtul Tuuli juures jõime, oleks vast isegi sobinud, mis sest, et üsna tugev punane - ka sääraselt haudunud kana vajabki veiniks julgemat valikut.

Valmistamine